31 Ağustos 2009 Pazartesi

Hayır teşekkürler,kullanmıyorum!

Yasaklardan sonra son trend , en güzel trend :) 'Sigara içmemek' .
4 aydır hiç içmemiş ve sigarayı hiç de özlememiş olan ben , en azından bırakmayı deneyin diye israr ediyorum şimdi eşe dosta. Ne kadar keyif alındığını biliyorum içme eyleminden , ama psikolojik bir yardım alırsanız aslında bunun keyif değil nasıl bir tuzak olduğunu daha rahat göreceksiniz.
http://www.allencarr.com.tr/ 'ye bir göz atın derim.

24 Ağustos 2009 Pazartesi

John Hopkins Hastanesinden kansere karşı savunma öneri ve bilgileri

1. Herkesin vücudunda kanser hücreleri vardır. Bu kanser hücreleri birkaç milyara kadar çoğalmadıkça standart testlerde görülmezler. Doktorlar kanser hastalarına tedaviden sonra vücutlarında artık kanser hücresi kalmadığını söyledikleri zaman, bu yalnızca kanser hücrelerinin testlerle saptanamayacak düzeyde olduğu anlamına gelir.
2. Bir kişinin hayatı boyunca 6 ile 10 kez kanser hücreleri oluşabilir.
3. Kişinin bağışıklık sistemi güçlü olduğu zaman kanser hücreleri yok edilir ve çoğalarak tümör oluşturmalarına engel olunur.
4. Bir kişide kanser olması, o kişide çoklu beslenme eksikliği olduğuna işaret eder. Bunlar genetik, çevresel, beslenme ve yaşam tarzı faktörlerine bağlı olabilir.
5. Çoklu beslenme eksiklini yenebilmek için diyeti değiştirmek ve ek takviye almak bağışıklık sistemini güçlendirir.
6. Kemoterapi hem hızlı çoğalan kanser hücrelerini, hem de kemik iliğinde, sindirim sisteminde v.s.'deki hızlı büyüyen sağlıklı hücreleri yok eder ve karaciğer, böbrekler, kalp, akciğerler v.s.'de organ tahribatına yol açar.
7. Radyasyon kanser hücrelerini yok ederken; sağlıklı hücre, doku ve organları da yakar, yaralar zarar verir.
8. Kemoterapi ve radyasyon başlangıçta tümörün küçülmesine yol açar. Kemoterapi ve radyasyon tedavisinin uzaması tümörün daha fazla yok olmasına yol açmaz.
9. Kemoterapi ve radyasyondan dolayı vücut çok fazla toksin yüklenmesine maruz kalınca, bağışıklık sistemi ya tehlikeye düşer, ya da yıkılır; dolayısıyla kişi çeşitli enfeksiyonlara ve komplikasyonlara yenik düşer.
10. Kemoterapi ve radyasyon kanser hücrelerinde mutasyona neden olabilir ve dirençlerinin artarak yok edilmelerini zorlaştırabilir. Cerrahi işlem de kanser hücrelerinin başka taraflara atlamasına neden olabilir.
11. Kanser hücreleri ile savaşmakta etkili bir yöntem ise onları çoğalmak için ihtiyaçları olan gıdalardan yoksun ve aç bırakmaktır.KANSER HÜCRELERİ AŞAĞIDAKİLERLE BESLENİRLER:a. Şeker kanser besleyicidir. Şekeri kesilerek kanser hücrelerinin önemli bir gıdası kesilmiş olur. NutraSweet, Equal, Spoonful v.s. gibi tatlandırıcılar zararlı olan Aspartam ile yapılırlar. Daha iyi bir tatlandırıcı Manuka balı veya molastır, ama az miktarda alınmalıdırlar. Sofra tuzunda beyazlatıcı olarak kimyasallar bulunmaktadır. Daha iyi bir seçenek Bragg'in aminosu veya deniz tuzudur.b. Süt vücudun, özellikle sindirim sisteminde, mukus üretmesine neden olur. Kanser mukusla beslenir. Süt yerine tatlandırılmamış soya sütü tüketilerek kanser hücreleri aç bırakılabilir.c. Kanser hücreleri asit ortamda gelişirler. Et temelli diyet asittir ve sığır eti veya domuz eti yerine bol balık ve az tavuk eti yemek en iyisidir. Ette, özellikle kanserli kişilere zararı olan, canlı hayvan antibiyotikleri, büyüme hormonları ve parazitleri bulunur.d. %80 taze sebze ve meyve suyu, kepekli tahıllar, tohumlar, nohutgiller ve biraz meyveden oluşan bir diyet vücudu bazik (alkali) ortamda tutar. %20 de fasulye içeren pişmiş gıdalardan oluşabilir. Taze sebze suları kolayca emilip 15 dakika içinde hücre düzeyine ulaşabilen ve sağlıklı hücreleri besleyen ve çoğalmalarını hızlandıran canlı enzimler içerirler. Sağlıklı hücre üretimi için gerekli olan canlı enzimlerin sağlanması amacıyla, taze sebze (sebzelerin çoğunluğu ve fasulye filizi) yiyin veya suyunu için ve günde 2-3 kez çiğ sebze yiyin. Enzimler 40 oC'de yok olurlar.e. Yüksek kafein içerikli kahve, çay ve çikolatadan uzak durun. Yeşil çay daha iyi bir seçenektir ve kanserle savaşan özellikleri vardır. Bilinen toksinler ve ağır metaller içeren musluk suyu yerine arıtılmış veya filtrelenmiş su içiniz. Damıtılmış su asittir, kaçınılmalıdır.
12. Et proteininin sindirimi zordur ve çok sindirim enzimi ister. Bağırsaklarda duran sindirilmemiş et çürür ve daha çok toksin birikimine neden olur.
13. Kanser hücrelerinin duvarları sert protein ile kaplıdır. Et yemekten kaçınarak veya azaltarak, kanser hücrelerinin protein duvarlarına saldıran enzimler daha çok açığa çıkar ve vücudun öldürücü hücrelerinin kanser hücrelerini yok etmelerini sağlar.
14. Bazı destek maddeleri (IP6, Flor-ssence, Essiac, anti-oksidanlar, vitaminler, mineraller, EFA'lar v.s..) bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücudun kendi öldürücü hücrelerinin kanser hücrelerini yok etmesine yardımcı olur. E vitamini gibi diğer destek maddelerinin de, vücudun hasarlı, istenmeyen veya ihtiyac olmayan hücrelerin atılmasının normal yolu olan, apoptoziz veya programlanmış hücre ölümüne yardımcı olduğu bilinmektedir.
15. Kanser zihinsel, bedeni ve ruhsal bir hastalıktır. Öngörülü ve olumlu bir ruh kanser savaşçısını muzaffer yapar. Öfke, kin, affetmezlik ve acı bedeni stresli ve asitli bir ortama sokar.Seven ve affeden bir ruha sahip olmayı öğrenin. Sakin olmayı ve hayatın tadını çıkarmayı öğrenin.
16. Kanser hücreleri oksijenli ortamda gelişemezler. Günlük egzersizler ve derin nefes alma hücre düzeyine kadar daha fazla oksijen alınmasına yardımcı olur. Oksijen terapisi kanser hücrelerini yok etmek için diğer bir yöntemdir.

22 Ağustos 2009 Cumartesi

Güllaç tarifi

Ne kadar da kolaymış , Ramazan'a özel bu lezzetli tatlıyı yapmak! Yarım saat içinde güllaçınız hazır !
Malzemeler :
1 paket hazır güllaç yaprağı , 300 gr. ceviz içi , 2 kg süt , 750 gr. şeker,1 paket vanilya ve üzerini süslemek için mevsim meyveleri
Tencerede süt ve şekeri orta ateşte ısıtmaya başlıyoruz ama süt çok sıcak olmadan kepçe ile güllaç yapraklarının üzerine dökmemiz gerekiyor.
Derin bir borcam yada tepsinin içine ilk güllaç yaprağımızı yerleştiriyoruz , tepsi/borcam resimdeki gibi dar ise 1 yaprağı ikiye katlamamız gerekecek.
Her yaprağın üzerine şekerli sütü ,ardından cevizi döküyoruz .
Son iki kata geldiğimizde sütün içine vanilyayı da karıştıralım ve aynı süt-ceviz dökme işlemlerini yapmaya devam edelim.
3-4 saat içinde güllaç yufkaları sütü çekmiş olacak ve bu nefis tatlının üzerini fıstık,nar yada mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun ...

Ev reçeli yapımı

Evde mis gibi reçel yapmak için 1-2 saatinizi ayırmanız yeterli.Hem sağlıklı,hem taze mmhhhh ..
Ben kayısı ve çilek reçeli yaptım hepsinin yapılış şekli aynı , işte tarifi :
1 kg. çilek , 1 kg. şeker , 1 bardak su , yarım limon , 1 çay kaşığı tereyağı
Oldukça tatlı oluyor bu ölçülerle,eğer fazla tatlı sevmiyorsanız şekeri arzunuza göre daha az koyun.Hatta beyaz şeker yerine esmer şeker de kullanabilirsiniz,daha az kalori ;)
Su dolu tencerede şekeri eriyene kadar normal ateşte karıştırıyoruz.
Şekerli suyun içine meyvelerimiz atıp , meyveler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık yarım saat daha) karıştırıyoruz.
Son olarak tereyağı ve limonu da ekleyip 10 dk. daha ara ara karıştırıyoruz . Reçelin kıvamı sizin zevkinize bağlı olduğundan pişirme süresini daha uzatabilirsiniz , ama evde yapılan reçel hiç bir zaman hazır satılanlar kadar kıvamlı olmuyor,baştan söyleyeyim :)
Reçeller sıcakken kavanoza koyup , kapağını sıkıca kapattıktan sonra; soğuyana kadar kavanozu ters çevirerek bekletirseniz reçeliniz şekerlenmez .
Afiyet olsun ..

19 Ağustos 2009 Çarşamba

İdeal Beslenme

Haftada 1 kez vücudumuzu arındırmamız gerekiyor. Örneğin bir gün boyunca sadece evde sıkılmış doğal meyve suyu, içme suyu ve yanında çiğ meyve ve sebze tüketmemiz öneriliyor.
* Bunları sofranızdan kaldırmaya ya da çok ender tüketmeye çalışın. Kırmızı et, şarküteri etler, sakatat, rafine edilmiş gıdalar, konserveler, şeker, tuz, doymuş yağlar, kahve, alkollü içecekler ve nikotin.
* Mümkün olduğunca organik gıda tüketmeye çalışın.
* Sadece filtre edilmiş, mineralleri uygun ve ph düzeyi 7 veya üzerinde olan içme sularından tüketin.
* Yumurta, buğday, süt ve ürünlerini belirli dönemlerde sıra ile yiyin. Hepsini aynı dönemde tüketmemeye özen gösterin.
* Mevsim meyve ve sebzelerini tüketmeye özen gösterin.
* Sofranızda en sık bulunan ürünler: meyve, sebze, yeşillik, tahıl, baklagiller, düşük yağ oranlı süt/yoğurt/peynir, organik beyaz et ve taze balık olmalı.
* Limon asidik olarak düşünülse de, vücudumuz için en ideal asit düzenleyici maddelerdendir ve her gün bir miktar tüketilmesi hararetle tavsiye edilir.
* Doğanın antibiyotiği olan sarımsak, insan yapımı antibiyotikler gibi yan etkileri olmayan muhteşem bir antioksidandır. Belirli aralıklarda sarımsak kürü yapılması tavsiye edilir.
* Bir bağ maydanozu kaynayan suya atıp, suyun altını kapatın ve bu suyu ılık olarak gün içerisinde tüketin, hem klorofil hem de diğer vitaminler açısından ideal detoks ajanı olacaktır.
Kaynak:Cosmopolitan

16 Ağustos 2009 Pazar

Çok tatlı !



Pastalar,kurabiyeler,kekler;birbirinden lezzetli tarifler ; adı gibi 'cici' site,tatlı yapmayı-yemeyi :) sevenlere !
http://www.gigicakes.net/

Adrasan'da tatil

Gürültüye gelemiyorum,biraz kafamı toplamam gerek,bütün sene İstanbul'u gez-toz yoruldum sakin sakin sahile uzanayım,yeşilliğe karşı tertemiz denizde yüzeyim diyorsanız,benden size henüz bozulmamış bir tatil beldesi önerisi 'Adrasan'.Bilenler biliyordur Olympos ve Çıralı'ya çok yakın bu şirin belde :) Oraların kalabalığı yok ama sahillerde , bence en güzeli akşamları Adrasan'da yapacak hiç bir şey yok :) Mecbur dere kenarında ördeklerle oturup kitap okuyor,yada yanınızda sevdiğiniz kim varsa eş-dost-aile muhabbet ediyorsunuz.

Konaklama için Aybars Otel'i tavsiye ederim,ben her sene öyle yapıyorum . Zaten Yoga guruları geliyormuş dünyanın çeşitli yerlerinden bu ufak otele,sakin ve huzurlu bir yer olduğu için.




Adrasan ile ilgili son olarak gündüz katılacağınız tekne turunda Olympos,Ceneviz-Sazak Koyu tarafına gitmenizi öneririm. Biz bu gezimizde rotadan fazla uzaklaştık ve yerli bir kabile ile karşılaştık , birbirimize hemen ısınıp fotoğraf çekildik,gururla sizlerle de paylaşıyorum :)



Sevgiler ...

10 Ağustos 2009 Pazartesi

Alacakaranlık çılgınlığı


"Üç şeyden kesinlikle emindim. Birincisi, Edward kesinlikle bir vampirdi. İkincisi, onun ne kadar güçlü olduğunu bilmediğim bu vampir yani benim kanıma susamıştı. Üçüncüsü, ona koşulsuz ve geri dönülemez biçimde aşıktım."

Fazla popüler şeylerden hoşlanmıyorum , ama 'Alacakaranlık' serisinin vampirlerle ilgili olduğunu duyduktan ve tatilimde de 'edebi' olmayan bir şeyler okumak istediğimden aldım Stephenie Meyer'in kitabını.
'Bir solukta' dedikleri şey bu olsa gerek :)
20li yaşlarında (bile) Buffy,Angel izlemiş biri olarak , ve de doğal olarak , kitap da etkileyiciydi benim için .
Etkilendim etkilenmesine de , ücra bir yerde tatil yaptığımda 'neden Stephenie Meyer'in diğer kitaplardan da bir tane atmadıysam bavuluma ?' yanıyorum halime!
Canım sıkkın,şööyle kafa dağıtıcı bir şeyler okuyayım derseniz ben tavsiye ediyorum , kafanız dağılacak; ayrıca da kefilim ! :)

2 Ağustos 2009 Pazar

you are not alone ...


Michael Jackson kliplerinden oluşan bir cd hazırlamak için,şarkılarını gözden geçiriyordum.
Bir kere daha üzüldüm ,şarkısını dinleyince...
Ölmeden önceki yıllarda *tanıdığımız diğer kişiler gibi yaşlanmadı /yaşamadı diye mi?*insanlar tarafından maruz kaldığı aşağılanmalar , siyah*beyaz meselesinden dolayı geçirdiği estetikler (Sadece o mu suçlu*tabi ortada suç varsa,işi buraya getiren ırkçılık değil mi?),çocuklarla ilgili iftiralar,yalnızlığı,para meseleleri... Tüm bunlar başlamadandı sanırım , o birileri için üzülüp aşağıdaki şarkıyı yazmış , sözlerine ilk defa bu kadar dikkat ediyorum . Diyecek bir şey yok,iyi bilirdim ...

skin head, dead headeverybody gone badsituation, aggravationeverybody allegationin the suite, on the newseverybody dog foodbang bang, shock deadeverybody's gone madall i wanna say is thatthey don't really care about usall i wanna say is that they don't really care about usbeat me, hate meyou can never break mewill me, thrill meyou can never kill medo me, sue meeverybody do mekick me, kike medon't you black or white meall i wanna say is thatthey don't really care about usall i wanna say is thatthey don't really care about ustell me what has become of my lifei have a wife and two children who love mei am the victim of police brutality, nowi'm tired of bein' the victim of hateyou're rapin' me of my prideoh, for god's sakei look to heaven to fulfill its prophecy...set me freeskin head, dead headeverybody gone badtrepidation, speculationeverybody allegationin the suite, on the newseverybody, dog foodblack man, black mailthrow your brother in jailall i wanna say is thatthey don't really care about usall i wanna say is thatthey don't really care about ustell me what has become of my rightsam i invisible because you ignore me?your proclamation promised me free liberty, nowi'm tired of bein' the victim of shamethey're throwing me in a class with a bad namei can't believe this is the land from which i cameyou know i do really hate to say itthe government don't wanna seebut if roosevelt was livin'he wouldn't let this be, no, noskin head, dead headeverybody gone badsituation, speculationeverybody litigationbeat me, bash meyou can never trash mehit me, kick meyou can never get meall i wanna say is thatthey don't really care about usall i wanna say is thatthey don't really care about ussome things in life they just don't wanna seebut if martin luther was livin'he wouldn't let this beskin head, dead headeverybody gone badsituation, segregationeverybody allegationin the suite, on the newseverybody dog foodkick me, kike medon't you wrong or right meall i wanna say is thatthey don't really care about usall i wanna say is thatthey don't really care about usall i wanna say is thatthey don't really care about usall i wanna say is thatthey don't really care aboutall i wanna say is thatthey don't really care aboutall i wanna say is thatthey don't really care about us