2 Ocak 2011 Pazar

Dünya insanları bir alem ...

2011'den herkese selamlar!
Geçtiğimiz günlerde gezegenimizde ilginç olaylar cereyan etmiş sevgili blogseverler.
Gelin hepberaber bir göz atalım neler olmuş ?
  • KENDİSİYLE EVLENEN KADIN :
Tayvanlı terapist baaayan (Chen Ching), güzel güzel yıllardır hayalini kurduğu gelinliği giymiş, özenle gün seçmiş - Tayvan Cumhuriyetinin 100. yılı -, ailesi ve arkadaşlarının katıldığı bir tören düzenlemiş  ve gitmiş kendisiyle evlenmiş.
Bir de beyanatı var ki, oldukça mütevazi! : 'Kendimle karşılaştığım ve kendime aşık olduğum için çok şanslıyım'
Bence bir o kadar ilginç olan da

45 yaşındaki Chen bir ilk değil, geçen ay yine bir Tayvanlı kendisiyle evlenmiş ...
Keşke bu iki fikirdaş köşeyi dönerken ellerinde kitaplar çarpışsalardı da, yere dökülen kitapları yoplarlarken göz göze gelip, aradığı kişinin birbirleri olduklarını farkedip; tanışıp birbirleriyle evlenselerdi, çok daha büyük ilginçliklere imza atarlardı.
  • ARLES'TE BİR ODA 'YENİDEN'


Van Gogh'un ünlü eseri 'Arles'te bir oda' Capan müzesi Kyushu'da canlandı. Resmin aynı şeklinde dizayn edilen oda Nisan 2011'e kadar çeşitli Japon illerinde sergilenecek. İstanbul'a da gelse keşke! Koşa koşa gitsem, görsem!
  • HERKES GİDER MERSİN'E, BİRİLERİ TERSİNE ...
Adana'da bir topluluk, yılbaşı gecesini kutlamak yerine hiç bir etkinlilik yapmamayı tercih etmeyip,  kendi alternatif organizasyonlarını düzenleyerek Antalya'da bir spor salonunda 31 Aralık 2010 gecesi Mekke'nin fethini kutlayarak, Kuran -ı Kerim okumuş...
Ve etkinliğin düzenlendiği salon tıklım tıklım dolmuş.


Evet benim ülkem bir mozaik!
  • DEV KIRMIZI AYAKKABI DA NEYİN NESİ?
ABD'nin X bir şehrinde eşcinseller yeni yılın gelişini dev ayakkabı içinde salınarak kutluyormuş, hatta bu bir gelenekmiş.
Evet, demek ki neymiş? Örf, adet, anane hep de sıradan ritüeller olmayabilirmiş...

  • ÜÇÜZ KARDEŞLERDEN 3.'SÜ 11 YIL SONRA DOĞDU
Bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum. KanalD haberin cümlelerini derleyerek aktarıyorum : ' İngiltere'de bir çift 1999 yılında tüp bebek tedavisi gördü. O zaman doktorlar Lisa’nın 14 yumurtasını baba Adrian’ın spermi ile döllemeyi başardı. İki embriyo kullanarak hamile kalan çift ikizleri sağlıklı şekilde doğunca kalan 12 embriyoyu dondurdu. Ancak ikizler 10 yaşına geldiğinde Shepherd çifti de tekrar anne baba olmak istedi. 
Böylece çift 11 yıl önce dondurduğu embriyolardan birini kullanmaya karar verdi. Böylece üçüz bebeklerin sonuncusu, iki kardeşinden 11 yıl sonra dünyaya gelmiş oldu.

Nasıl ama ?

Hiç yorum yok: