19 Şubat 2013 Salı

Örgü çocuk kazağı - Reglan kol

İlk çıraklık eserim olan REGLAN KOL KAZAK ile karşınızdayım, ta taaaaa!


Reglan kol bebek kazak modeli
Tığ, dikiş, örgü gibi konular heves ettiğim, ama beceremediğim gerçeklerdi. Sanırım bu kazakla örgüde şeytanın bacağını kırdım diyebilirm. Bir de kendime ördüğüm yelek var gerçi, onu da paylaşayım, fena olmadı hani.
Kayınvalidemin yönlendirmeleri ve yardımlarıyla 'reglan kol nasıl yapılır', 'yaka nasıl örülür', 'örgüde ilik nasıl açılır' sorularının cevabını buldum. Becerikli akrabalar çok yaşasın, bayılıyorum onlardan yeni şeyler öğrenmeye!

Elimizdeki yünleri değerlendirdik, siz tabiki başka renklerle ortaya daha değişik bir kazak çıkarabilirsiniz. Siyah-gri yada kahverengi-bej de güzel olur sanki?



Peki bu kazak modelinin ölçüleri ne derseniz, 2-3 yaş çocuk için uygun olduğunu belirteyim baştan.

Şiş: 3.5 - 4 numara
İlmek: ön 72, arka 65, kol 40
Model: Ön ve arka ilmek yerine kadar aynı örülecek. İlk iki sıra lastik (Bir ter-bir düz). Koltuk altına kadar düz. Koltuk altına gelince kenardaki 1. ilmek ters, 2. ilmek düz, 3. ilmek ters, 4-5 ve 6. ilmek üçü birden düz kesilecek, son 6 ilmeğe kadar düz, sondan 6-5 ve 4. ilmek üçü birden düz kesilecek, 3. ilmek ters, 2. ilmek düz, sonuncu ilmek ters. Bir sonraki sırada kesme yok, kenardaki 3 ilmeğin lastik modeli devam ettirilerek 3. sıra daha örülecek ve her 5. sırada aynı kesme işlemi uygulanacak. Ön kısımda düğmenin geleceği yer fotoğrafta görünüyor, orası lastik örülecek ve düğme gelecek yerlere ilik açılacak. Yaka kısmına geldiğinizde arka parçada dümdüz çıkacaksınız, ön parçada ise ortada kalan 22 ilmek tek seferde kesilecek ve kenarlarda kalan ilmekler 4 sıra daha örülecek.
Kollar da koltuk altına gelene kadar her 8 sırada 2 ilmek artırılarak örülecek ve koltuk altından itibaren aynı ön ve arkada parçada yaptığımız gibi  1. ilmek ters, 2. ilmek düz, 3. ilmek ters, 4-5 ve 6. ilmek üçü birden düz kesilecek, son 6 ilmeğe kadar düz, sondan 6-5 ve 4. ilmek üçü birden düz kesilecek, 3. ilmek ters, 2. ilmek düz, sonuncu ilmek ters. Bir sonraki sırada kesme yok, kenardaki 3 ilmeğin lastik modeli devam ettirilerek 3. sıra daha örülecek ve her 5. sırada aynı kesme işlemi uygulanacak. Sol kolda ise düğmenin denk geleceği kısma 5 sıra lastik modeli yaptık aynı yaka gibi.
Yaka kısmın lastik olarak gördüğünüz parçanın ilmeklerini zaten bitmiş olan kısmı kullanarak yaptık, buna 'ilmek tutmak' deniyormuş. Böylece ekleme yapmaya yani dikişe gerek kalmadı ve daha düzgün durdu.
Takılırsanız disavurum@gmail.com a mail atabilirsiniz, yardımcı olurum severek.



Bu linke tıklayarak 'solaklar için örgü anlatımı'na ulaşabilirsiniz, hem de İremciğimin yeni blogunu sizinle tanıştırmış olayım.

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Seda çook başarılı aldım desen inanırdım. Eline sağlık çok başarılı olmuş Efe'nin o gülen suratını yerim!

fermina daza dedi ki...

efe kazağı çok beğenmiş! ben de beğendim, large'ı olsa giyerim :)

Unknown dedi ki...

Kazak muhteşem olmuş ama Efe'nin o gözlerinin en dibine kadar gülüşünü nasıl yapıcaz?
çabuk dönün vallahi dişlerim kamaştı burda.

Dışavurum dedi ki...

Moda(e)rator, fermina daza, BanyoSuyu İbeğendiniz demek, hepinize birer kazak öresim geldi inanın! :)
Nesciğim gelecez size İstanbul'a döner dönmez, atarız bebeleri oyun halısının üzerine muhabbet ederiz, ohh.

Godsyndrome dedi ki...

Kazak örgüsü tarzım değil ama bu çocuğun gülüşüne hastayım köpeğe sarıldığı bir sabah fotosu vardı efenin.Tüm zamanların en güzel fotosu o bence :)

Dışavurum dedi ki...

Godsyndrome, Gerçekten mi? Çok teşekkürler :)

Yemekbahane dedi ki...

Sedaaaaaa bu ne ... hayranım sana ve yaptıklarına
bravo bravo...

MehtapveKitap (Asabi Bakire) dedi ki...

Harikaa olmuş, çok da yakışmış maşallah.

nursen dedi ki...

maşallah ne de güzel gülmüş.çok da yakışmış hem kazağı hem gülüşü :)

Unknown dedi ki...

nako saten iple örmek istiyorum 2 3 yaş için yapmak istiyorum. ip biraz ince ilmek sayıları kac olmalı .bu konuda biraz acemiyimde. yardımlarınızı bekliyorum. iplerim hazır sizden cevap bekliyorum. Teşekkür ederim şimdiden