11 Ağustos 2013 Pazar

Vizyondakilerden 2 tanesi

Sevgili oğlum, 1 hafta babannenlerle vakit geçirmeyi fırsat bilip, seni dede ve babannene adeta iliştirip iliştirip sinemalara, beach'lere gittiğim doğrudur. Ne yapayım oğlum, benim de deşarj olmaya ihtiyacım var. Bugün 2 saatliğine bayram ziyaretine gidecek dedenlerin arkasına bile kattım seni, '-Efe'yi de alıverin diye', canmım benim 'attaa' diye çıktın kapıdan mutlu mesut, ben de hoopp bilgisayar başına. Neymiş bloga 2 kelam edecem. Neyse haftaya yine 7/24 beraberiz, bugünler de böyle olsun ;)

İzlediğim filmlerin ikisi de bilim kurgu. 

 
'World War Z'
Brad Pitt yaşlanmanın hepimiz için geçerli olduğu sinyallerini bu filmde veriyor, kalmamış eski havası. Ayrıca oyunculuğu konuşturduğu bir performans da yoktu. Sıradan bir felaket senaryosu ve güzel aksiyon sahneleri vardı. Efektler kötüydü bence. Dikkat ---Bu cümle spoiler olabilir-- İsrail için güzel bir imaj çizmeye çalışmışlardı ve tabiiki filmin sonunda Amerikalılara büyük bir minnet duymanız bekleniyordu...


'Elysium'
Born serisinin hastasıyım, Matt Damon'un da. Ayrıca District 9 filmi en sevdiklerim arasındadır. Elysium'u da District 9'nin yönetmeni Neill Blomkamp çekmiş. 2154 yılında dünya berbat halde ve Elysium diye refah içinde yaşanan başka bir yapay gezegen var. Sistem eleştirisi var, artık klasikleşti bu konu Hollywood'da, şaşırtıcı... Bizi bir şeylere mi hazırlıyorlar, kıllanmıyor değilim, hadi bakalım hayırlısı.
İlk yarı tempo yüksekti falan bir şekilde idare ettik ama bence kötü bir film olmuş, yakışmadı yapımda ve yayında emeği geçenlerin şanına şöhretine. *Seni seviyorum Matt, lütfen üstüne alınma* Dikkat ---Bu cümle spoiler olabilir-- Ve filmin sonunda bilin bakalım hangi ülke başroldaki iyi adam rolünü kaptı? :)

Sınavsız İkinci Üniversite hakkında bilgi

Daha önce bu yazımda SINAVSIZ 2. ÜNİVERSİTE hakkında genel bir bilgi vermiştim.
Ancak mailime konuyla ilgili çok fazla soru geliyor, bir kere daha paylaşmak istedim tecrübelerimi.

Ben İstanbul Üniversitesi'nde Sosyoloji okuyorum, o yüzden yazacaklarım Anadolu Üniversitesi'ni tercih edeceklerin işibe yaramayabilir.

Soru cevap ile gidersek daha açıklayıcı olur diye düşündüm.

  • Kimler başvurabilir?
Halen lisans eğitimi alıyor olan ve lisans diploması olanlar. Ben İşletme mezunuyum, diplomamın noter onaylı fotokopisini kayıt esnasında okula teslim ettim.

  • Hangi bölümler var?
Sosyoloji, Felsefe, Tarih, Coğrafya, İşletme, İktisat

  •  Diplomada Sınavsız İkinci Ün. yazıyor mu?
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Sosyoloji Bölümü yazacak.

  • Kayıt tarihleri ne zaman? Ücreti nedir?
Eylül ve Ekim ayı içerisinde. Bu linkten kontrol edebilirsiniz. 1 ders yılı 2 dönem ve dönem başı harç ücreti 370 TL

  • Sınavlar ne zaman ve nerede?
Bir dönemde vize ve final olmak üzere 2 sınav var. Vizeler haftaiçi akşam online. Finaller ise Cumartesi ve Pazar iki güne bölünmüş halde sabah da öğlen de olabiliyor. İstanbul Ün. yada Yıldız Teknik Ün. herhangi bir kampüsünde olabilir. Ben 1 kere Beyazıt'ta 3 kere de Davutpaşa'da sınava girdim. Okul kalacak yer vs. konusunda yardımcı olmuyor diye biliyorum.

  • Derslere girmek zorunlu mu?
 Hayır değil. Her şey size bağlı, itici, zorlayıcı hiç bir güç yok ve çalışmazsanız geçme imkanınız da yok. Soruların hemen hepsi bilgi gerektiriyor, yoruma dayalı değil.

  • Bilgisayardan ders çalışmak zor mu, çıktı alınabilir mi?

Bence sadece bilgisayardan çalışmak zor, ancak çıktı alınabiliyor. Yine de kitaptan çalışmak kadar pratik değil. El mecbur bu konuda...
 

  •  AUZEF'i tavsiye eder misiniz? (Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi= AUZEF)
Genel olarak memnunum. Ben 3 sene daha okuyup Sosyoloji Lisans diplomamı almak istiyorum. Ders çalışırken bilmediğim o kadar çok şey öğrendim ki, herkese tekrardan 2. Ün. okumasını öneririm. Anadolu Üniversitesi de tercih edilebilir, kitap veriyor çünkü onlar ve sınavlara kendi bulunduğunuz ilden girebiliyorsunuz.


Ayrıca standart derlerin üzerine her dönem bir kaç formasyon dersi daha alıp, kontenjan dahilinde 'öğretmen' olma şansınız da var.

2 Ağustos 2013 Cuma

Dondurmalı kahve

Bu sıcaklarda ruha ve bedene iyi gelen bir kahve tarifı gelsin 30 derece sıcakla basetmeye calısan biz İstanbullulara!



Malzemeler 300 ml soğuk süt, 1 top kaymaklı dondurma ve 2 kasık Nescafe (ben kafinsiz olanından kullanıyorum, kahve uykumu kacırıyor da :) )

Tüm mazemeyi dondurma eriyene kadar karıstırıyoruz, oldu da bitti!



görsel1,görsel2