8 Kasım 2013 Cuma

2 Tiyatro Oyunu: 'Testosteron' ve 'Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt'

TESTOSTERON / OYUN ATÖLYESİ

Eveett, toplum için sanat kategorisinden bir oyun Testosteron. Oyun Atölyesi'nde bolca erkek sahneliyor. Kadro eskiden farklıymış Mert Fıratlı, Emre Karayelli falan. Şu an Gürkan Uygun, Emre Altuğ gibi başka ünlü isimler var. Ben baya güldüm izlerken. Şakalar, komiklikler isterseniz ++18 olan bu oyunu tavsiye ederim.
Farklı mesleklerden gelen 7 erkeğin sarhoş olduktan sonra birleştikleri noktalar...Kavga, Kadın, futbol, yanlış anlamalar, saçmalıklar, şarkılar, pişmanlıklar, küfür kıyamet, arzu patlamaları... TESTOSTERONPolonyalı yazar Andrzej Saramonowicz'in Dünya tiyatrosuna armağanı...

ÜÇ KARDEŞ VE MUHTEŞEM KURT / İBB ŞEHİR TİYATROLARI
2. oyun Efe içindi. Kendisi 27 aylık olup, hayatının ilk profesyonel tiyatro oyunu izledi.,Allahım mest oldum mest bıcırık kucağımda otururken. Pür dikkat, gözünü 2 sn ayırmadı sahneden. Bir de bizimki TV izlemiyor, daha da ilgi çekici bulmuş olabilir çoccuum aç olduğu için gösteri dünyasına.

Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt, çocuk seyirci için oldukça eğlenceli bir el kuklası oyunu. Oyun, üç afacan kardeşin, yaramazlıklarını ve herkesin korktuğu Muhteşem Kurt ile tanışıp arkadaş olmalarını, mümkün olduğunca yalın biçimde, çocukların gözünden anlatıyor.
Nasıl konsantre izliyiyor :)  / Oynatmadan önce SESİ KISIN

6 Kasım 2013 Çarşamba

Kız ve erkek öğrencinin aynı evde kalması sizce uygun mudur?

Bence bu sorunun bir cevabı var: 'Bize ne?'


Kaldı ki bizim buralarda isler böyle olmuyor iste.
Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri, bize yıllarca mahallemizde baskı uygulayan teyzelerin, amcaların dile gelmis hali. Hani biz zaten toplum olarak açık fikirliyiz de, bir siyasetçi geri kafalı diye okumuyorum ben bu beyanatı.

Ancaak basbakan seviyesinde bu tarz bir tespit ve hatta yaptırım tehtidı, vatandas olarak beni müthis korkutuyor. Coğrafyaya yada zamana göre bir kız ve erkek öğrencinin aynı evde kalması hos da karsılanabilir, tepki de cekebilir, Istanbul gibi devasa bir sehrin büyük apartmanlarında yasiyorsanız farkedilmeyebilir bile. Konu hakkında basbakanın fikir beyan etmesi, cadı avı baslatmasıdır. 

18 yasındaki bir insana seçme hakkı verip, kiminle aynı evi paylasacağının ise muhakemesini yapamadığını düsünmek bana samimi gelmiyor.
Muhafazakar iseniz, gücünüzün yettiğince çocuklarınızın hayatını düzenleyebilirsiniz. 
Kaldı ki bazı Avrupa ülkelerine nazaran ben de muhafazakar bir anneyim, ancak oglumun kimle gezeceğini, yasayacağını size soracak degilim. Hatta o da bana sormasın isterim. Yasakçı zihniyete karsıyım, daha nelere yasak gelecek diye beklemekten umutsuzum.
Ben kaliteli eğitim, hastane, yol, sanata, spora yatırım istiyorum. Sayın devlet büyüklerinin de elini yasam haklarımızdan cekmesini rica ediyorum!


Zaman gazetesinin haberine göre, Başbakan Erdoğan, dün partisinin Kızılcahamam kampının son gününde, partililere yaptığı konuşmada, pek çok konunun yanı sıra üniversite öğrencilerin ‘yurt’ sorunlarına da değinirken ilginç bir ‘denetim’ hazırlığından söz etti. 

‘Eğitimle ilgili birçok problem’ bulunduğunu söyleyen Erdoğan, özellikle yurtlarla ilgili aksaklıkların altını çizdi. Vakıfların daha çok yurt yapmasını teşvik edeceklerini söyleyen Erdoğan, yurt eksikliğinin yol açtığı sıkıntıları sayarken çarpıcı bir örnek verdi ve şöyle dedi: 

“Denizli ilinde şahit olduk. Yurtların yetersizliği beraberinde çeşitli sıkıntılar doğuruyor. Üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Bunun denetimi yok. Muhafazakar demokrat yapımıza bu ters. Vali Bey’e bunun talimatını verdik. Bunun bir şekilde denetimi yapılacak.”

kaynak: http://www.radikal.com.tr/politika/kiz_ve_erkek_ogrenci_ayni_evde_olmaz-1158890

5 Kasım 2013 Salı

2 kitap: 'Cehennem' ve 'Serenad'

Son aylarda kitap okuma hızım geri geliyor, hissediyorum :)

İlki dostum Dan Brown'un 'CEHENNEM'i. Diğer kitaplarının yanında sönük kalsa da, bir Dan Brown kitabı her zaman sansı hak eder bence :)


İkinci kitap ise Zülfü Livaneli'ye ait. 'SERENAD'ı çok sevdim. Sanırım azınlıkları konu edinmesi ve özellkle bell br olayı anlatması benim için daha ilgi çekici oldu. Bir solukta okunacak kadar akıcı ve sürükleyici.

Ahmet Ümit'in yeni kitabı 'Beyoğlu'nun en güzel abisi'ni okumak istiyorum ama bu aysonu vizelerim var, ders çalısmam gerek..